Пољопривредно газдинство Звонимир Бребер


Пољопривредно газдинство Звонимир Бребер

064 5081738

Dostava: Novi Sad, Sremska Kamenica

Узгој коза и производња козјег сира на Поповици

На самом рубу урбаног Новог Сада и Националног парка Фрушка гора сместило се насеље Поповица. Е баш тамо, упознали смо брачни пар Бребер, Милицу и Звонка који на свом имању држе козе расе алпина.

Иако имају своје сталне послове, и иако их обоје прати високо образовање, њих двоје су пре десетак година запатили прве козе. Уз осмех и пуно позитивне енергије, Милица и Звонко свакодневно брину о свом малом стаду, а на питање одакле им идеја за козарство, Звонко кроз шалу каже да и они воле здраво да једу. Своју производњу називају кућним козарством, али то раде веома успешно.

Бреберови су успели да дођу до крајњег купца, што им поправља математику. А бројни су производи од козјег млека који се могу понудити на тржишту.

У породици Бребер, Звонкова супруга, Милица је задужена за прераду млека и како каже године искуства и рада довеле су их до квалитета и успешног испуњавања захтева које су наметнули њихови сада већ дугогодишњи купци. А они највише траже сирово млеко, сурутку и наравно сиреве, међу којима је тржишту најзанимљивији сир који се добија од пресног млека.

Почетком ове године коначно је донешен и правилник за продају од куће, те сада свако регистровано пољопривредно газдинство има право да продаје са свог кућног прага, што је посебно важно за козаре са мањим бројем грла који могу да прераде млеко и да те производе понуде у својој околини. Наши домаћини поздрављају ту одлуку и сматрају да се куповином директно од произвођача може итекако помоћи домаћем аграру.

Опширније погледати у прилогу - https://www.youtube.com/watch?v=p-mgRtlPrzw

Pozovi Poruka
Podeli
Ајвар благи пастеризовани

Ајвар благи пастеризовани

300 din/kom
Korišćenjem ovog sajta potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili sa našom Politikom Privatnosti i Uslovima Korišćenja.
Zatvori