Podnošenje zahteva po košnici pčela je počelo


16.04.2020.
Podnošenje zahteva po košnici pčela je počelo

Od 15. aprila 2020 godine je počelo podnošenje zahteva po košnici pčela. Pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva imaju rok da do 31. maja podnesu zahtev.
Lica koja podnose zahtev treba da ispunjavaju uslove koji su propisani zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Pčelari mogu ostvariti pravo na podsticaje u stočarstvu po košnici pčela za najmanje 20, a najviše 1000 košnica pčela.

Svi pčelari koji imaju manje od 20 registrovanih košnica pčela ne ispunjavaju uslov za ostvarivanje prava na podsticaj po košnici pčela. Pčelari koji imaju više od 1.000 košnica neće po automatizmu biti odbijeni zbog prekoračenja propisanog broja košnica, već će im se priznati podsticaji za 1.000 košnica pčela.

Podsticaji se ostvaruju u iznosu od 800 dinara po košnici pčela, što je 80 dinara više u odnosu na prošlu godinu.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela može se podneti Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Upravi za agrarna plaćanja, na adresu Bulevar kralja Aleksandra 84, 11050 Beograd.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela može se podneti i elektronskim putem. Pristup portalu za podnošenje elektronskog zahteva je omogućen sa zvanične internet prezentacije Uprave za agrarna plaćanja uap.gov.rs.

Podeli
Korišćenjem ovog sajta potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili sa našom Politikom Privatnosti i Uslovima Korišćenja.
Zatvori